Deinklang
Counseling, coaching, vertalen, deugden
 

Licht

„….zoals niets bloeit zonder het licht.“

Die ene zin bleef na het lezen van de deugd geduld wel heel lang hangen. Ik moest meteen aan onze zoon denken. Zijn naam betekent: “hij die het licht brengt.”

Ook wij mensen komen niet tot bloei zonder licht in ons leven. Voor mij zijn mijn kinderen degenen die de zon voor mij doen schijnen; elke dag weer opnieuw. Ook al zijn ze niet elke dag even vriendelijk en hoffelijk en halen ze soms ook wel het bloed onder mijn nagels vandaag. Het hoort er nu eenmaal bij. Kinderen zoeken dagelijks hun grenzen op. Maar ik kan hun eerlijkheid en dagelijks portie inzet wel enorm waarderen.

Het leven met twee pubers gaat niet altijd over rozen. Ze kunnen elkaar af en toe flink dwars zitten, maar aan het einde van de dag wensen ze elkaar altijd een goede nachtrust toe. Broer en zus, zo verschillend en toch lijken ze in velerlei opzicht ook op elkaar. Niet alleen uiterlijk. Ze hebben beiden een groot rechtvaardigheidsgevoel, zijn zorgzaam en vriendelijk.

De één is wat geconcentreerder dan de ander en heeft misschien iets meer ondernemingszin, de ander zet zich soms wat dienstbaarder op, maar aan liefde en loyaliteit hebben beiden geen gebrek. Ze zijn gek op hun oma van 99 en ze gaan zonder morren mee om haar op zondag te bezoeken. Als het soms niet lukt, omdat ze zelf een weekend weg zijn, willen ze zelfs op een doordeweekse dag wel langs. En oma geniet van hun verhalen en belevenissen.

En ik? Ik ben er trots op dat ik deze twee prachtkinderen de mijne mag noemen. Een groot geschenk waar ik heel zuinig op ben. Ze doen niet alleen de zon schijnen in mijn leven, maar ze raken ook de levens van vele andere mensen aan…

„….zoals niets bloeit zonder het licht.“

 Terug
Geplaatst: 07-04-2014 12:35:39

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier