Deinklang
Counseling, coaching, vertalen, deugden
 
germ-59159_1280.jpg

Leerkrachten...het zijn net mensen!

Burn-out komt in het onderwijs bijna drie keer zo vaak voor als elders. Dit ligt voor een groot gedeelte aan de toenemende werkdruk. Leerkrachten vertellen vaak dat het werk eigenlijk nooit af komt. Er komen steeds meer administratiesystemen bij waarin je je moet verantwoorden voor elke stap die je zet. En de druk vanuit de ouders is groot.

Een groot deel van de (bevoegde) docenten in het middelbaar onderwijs van onder de dertig stopt binnen vijf jaar met lesgeven en zoekt een andere baan. 

Docenten voorbereiden op het onderwijs begint natuurlijk al op de lerarenopleiding. Het lesgeven en voor de klas staan, is dan ook niet het probleem.

Maar hoe ga je om met al die zaken die ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt opgeslokt te worden door je werk? Ook ik ben één van die beginnende docenten die is afgehaakt (al tijdens mijn opleiding). Ik wilde het zo graag anders doen. Meer van mezelf mogen laten zien. Echte aandacht voor de kinderen en hun talenten hebben. 

Ben jij ook zo'n opgebrande leerkracht? Wil je weer op adem komen en met plezier voor de groep staan? Misschien is de deugdenaanpak dan wat voor jou!

 


 

- Hoe bewustwording tot verandering kan leiden -

 

Stap voor stap naar meer eigenwaarde:

Wanneer je lichaam niet in orde is, dan geef je het medicijnen, vitamine's, mineraalstoffen of je zoekt ontspanning. Daarna voel je je vaak een stuk beter. Maar wat doe je voor je geestelijke gezondheid?

  • Welke vitamine's of mineraalstoffen geef jij je lichaam?
  • Waarom is het belangrijk om ook je geest te ontspannen?

Een persoonlijk traject kan daarbij helpen. Kom weer in balans...

  • Je zult weer stralen
  • Je zelfvertrouwen komt weer terug.
  • Je hebt de moed om verder te gaan
  • Je weet welke karaktereigenschappen je kunnen helpen
  • Je leert middels de deugdenreflectiekaarten op een andere manier naar jezelf te kijken.